Längdsvarvning

Längdsvarvning är en avancerad bearbetning som lämpar sig för svarvning av mindre detaljer i medelstora till stora serier.

En annan direkt fördel med längdsvarvning är att det också ger möjlighet till svarvning av längre detaljer. På Kalset jobbar vi med längdsvarvning i moderna maskiner med hög precision och kan därför erbjuda våra kunder stor variation på olika produkter inom olika branscher.

Hela vår produktion är kundanpassad och tillverkningen kan snabbt ställas om efter dina behov. Du hittar våra detaljer i allt från fordon, möbler, inredning, medicinsk utrustning, hobby och fritidsartiklar.

I våra längdsvarvar bearbetar vi effektivt stångmaterial på en diameter upp till 40 millimeter. Vi har en gedigen erfarenhet och känsla för såväl helhet som detaljer. Med vår välutrustade maskinpark och kunniga personal kan vi med längdsvarvning ta fram den rätta detaljen som gör den stora skillnaden.

Längdsvarvning - Öppnar upp för fler möjligheter
Som namnet antyder finns det möjlighet att svarva extra långa detaljer. Vid svarvning av långa detaljer blir påfrestningen på metallen kraftig, och därför krävs speciell teknik.

Vid längdsvarvning har verktyget en så kallad ”guidbush”. Det är en hylsa som sitter mellan spännhylsan och verktyget. Genom den kan man styra och stabilisera materialet som svarvas och därmed lämpar sig längdsvarvning mycket väl för att framställa även längre detaljer.


Våra kontaktpersoner